0

Wizz Air стартира 2 нови дестинации от София през лятото

Добра новина за любителите на пътешествията!


От 1-ви юни унгарската нискобюджетната авиокомпания Wizz Air стартира полети от София до Лондон, Великобритания.

Полетите по маршрута ще се изпълняват всеки ден от седмицата, а цените на самолетните билети започват от 30 евро в посока.

Величествен, красив, многовековен, благороден, космополитен, артистичен, мелодичен, модерен, незабравим… суперлативите за Лондон никога няма да се изчерпат.

Няма човек, който да не се развълнува, докосвайки се за пръв път до световноизвестните забележителности на града. Птичи поглед от Окото на Лондон, среща със знаменитост в Мадам Тюсо, сверка на часовника с Големия Бен, разходка из край красивия Бъкингамски дворец, забележителния Тауър бридж или досег с безценните съкровищница на Британския музей – никой не остава безразличен към тези емблеми на града.

 

Лети с Wizz Air

А другата дестинация е…

Другата дестинация, която стартира от 3-ти юни e малкият град Билунд в датския регион Ютланд, който се е специализирал в привличането на семейства с деца. Увлекателните увеселителни паркове и близкото летище, го превръщат в привлекателна дестинация.

Днес Билунд е известен предимно с увеселителният парк Legoland и аквапарка Laland. Мястото за парка не е избрано случайно. В този район Оле Кърк Кристиансен създава известната компания малки цветни блокчета, които пленяват детското, а понякога и това на възрастните, внимание още от 1949 г. Двата увеселителни парка се намират доста близо до летището и определено си струва да ги посетите, особено ако имате деца. В първия парк на площ от 140 000 кв. метра ще ви „отвеят“ лего-въртележки, велосипеди, пиратски кораби или обитавани от духове къщи, а във втория ще изгубите представа за времето, докато се наслаждавате на водните атракции.

Полетите по маршрута София – Билунд ще се изпълняват два пъти седмично – в сряда и неделя, а цените на самолетните билети започват от 25 евро в посока.