0

Орлово око – поглед отвисоко

Панорамната площадка „Орлово око“ е изградена на връх Свети Илия, на височина 1563 м. и е единствената по рода си в България. Конструкцията е проектирана да издържа до 3 тона товар и дава възможност да погледнете планината от високо, да се насладите на великолепните гледки към Буйновското ждрело, Родопите и дори Рила и Пирин.

Панорамната площадка „Орлово око“ е изградена през 2009 г. от туристическо дружество „Родопея“ – с. Ягодина, със средства, събрани от входните такси на Ягодинската пещера.

До площадката може да се стигне по планинска пътека, а за по-екстремните туристи се предлага и качване с джип. Пред входа на Ягодинската пещера има изобилие от местни, които предлагат този вид превоз, като цената е около 10 лева на човек при формирала се група от около 4-5човека.

Можете да посетите „Орлово око“ по всяко време на годината, като през зимата изживяването е по-екстремно, а напливът от туристи по-малък.

По което и време на годината да посетите районът, извижяването определено си заслужава, а изгледът от площадката ще ви накара да си спомняте дълго красивия пейзаж. Разходката може да се съчетае и с разглеждане на Ягодинската пещера, Дяволското гърло и Триградското ждрело.

Избери хотел

Виж още: България в миниатюри