0

Коледни пътешественически подаръци

Имаш приятел пътешественик, който инвестира всичките си пари и свободно време в пътувания, говори само за екскурзии и целта му в живота е да обиколи света?

Специално за Коледа сме подбрали няколко идеи за подаръци на именно такива хора, които обожават да пътуват и всяка тяхна  мисъл е свързана с поредното пътешествие. Ако се чудиш какво да купиш на такъв тип човек, ето няколко идеи, с които ще го зарадваш:

Скреч карта за стена – този тип карти набират все повече популярност, има ги във всякакви размери и формати, също така със световна карта, на определен континент или пък само на България. Каква е целта – изтриваш всеки град, който си посетил и така следиш кои градове си посетил и кои ти предстоят . Подобно на този вид карта, е и корково табло за стена с всички континенти, на което можеш да поставяш кабърчета къде си бил или пък къде мечтаеш да отидеш. Можеш да закачаш бележки, снимки – каквото си поискаш, оставяме го на твоето въображение;

Ръчно изработен тефтер (защо не и от теб самия) – тук идеята е този тефтер да е на пътешественическа тематика, на корицата да има карта или известна забележителност, а вътре да има снимки, марки, картички. Така човекът, за който е предвиден този тефтер ще може да си записва какво иска да посети в даден град или пък какво е посетил. Може да го използва и като дневник, бележник – каквото си пожелае. И със сигурност всеки път, когато го отваря, ще се сеща за теб.

Пътеводител или енциклопедия – тук има едно единствено условие – пътеводителят да е от място, на което човекът все още не е бил (ако е бил може би вече има за този град). Ако знаеш коя е следващата му дестинация или къде мечтае да отиде, бъди сигурен, че ще го зарадваш. На пазара вече има много енциклопедии на тема градове или забележителности, които да посетите, романтични дестинации и т.н.

Виж още: 15 сигурни признака, че си туристически маниак

Албум със снимки от различни пътувания – тук може да се импровизира много. Може да се купи готов албум, в който да се подредят различни снимки. А по-творческите натури биха могли сами да го изработят, да залепят снимки, спомени и каквото друго им дойде наум. Развихрете въображението си и така със сигурност албумът ще е уникален и артистичен.

Рамка със снимки – има ги в различни разновидности, брой, форма. Тук също можем да изработим нещо ръчно, например  да ползваме корково табло, на което да „монтираме“ снимки от различни пътешествия, мечтани дестинации, картички, пожелания и други.

Чаша за кафе, тениска, калъф за телефон или друг предмет, на който можем да отпечатаме любима пътешественическа снимка или девиз. Така, носейки своята тениска, например, притежателят й ще се сеща често за теб.

Полет с балон, парапланер или скок с парашут – обикновено хората, които обичат пътуванията са авантютисти и такъв тип подарък би ги зарадвал. Има различни клубове, които предлагат такива услуги, може да се закупи ваучер, да се украси подобаващо и да бъде подарен.

Самолетни билети – това е мечтата на пътешественика. За него няма по-хубав подарък от това. Особено сега, когато има билети на толкова достъпни цени и авиокомпаниите често обявяват добри оферти и промоции.

Към офертите

Уикенд в България – страната ни има толкова хубави кътчета, красива природа и магични места. Винаги можеш да подбереш хотел, да го резервираш и да го подариш по оригинален начин.

Касичка с пари – тук също импровизациите са задължителни. Ако наистина нямаш представа какво точно да купиш или пък твоят пътешественик си има всичко от гореизброените, заложи на фонд „Бали“, например. Можеш да украсиш и декорираш буркан и да му измислиш оригинален надпис или пък да намериш касичка под формата на глобус, самолет или куфар, в която да сложиш парички за следващото му пътуване.

 

Виж още: Любимите девизи на всеки пътешественик