0

Lappis Scream – шумната традиция във вторник вечер

Ако си някъде в близост до Лапис, района на студентските общежития в Стокхолм, във вторник в 22:00ч, не се изненадвай, че ще чуеш хор от писъци, звучащ така, сякаш си попаднал във филм на ужасите. В действителност това са виковете на стресираните студенти, отекващи във въздуха.

Животът на студентите може да бъде тежък, особено по време на задължителните сесии, когато курсовите работи и изпитите сякаш нямат край. Често хората искат да крещят и да излеят натрупалото се напрежение, а за щастие на студентите, живеещи в Лапис, те имат шанс да правят точно това всяка седмица. По този начин младежите се разтоварват и признават, че се чувстват много по-добре след няколко минути безобразни викове.

Всеки в района е добре дошъл да се включи в масовото крещене всеки вторник, точно в 22:00ч. Не експериментирай с друг ден и час, защото ще получиш строга забележка и мъмрене.

Пътувай

Произходът на традицията е неизвестен. Въпреки това, той вероятно е бил вдъхновен от Flogstra Scream – подобна традиция, която се случва вечер в Упсала. Крещенето в нощта изглежда е неизменна част от студентския живот на Швеция и със сигурност добавя смразяващ щрих към дългите зимни дни, но пък е и доста забавна и интересна традиция.

Виж още: Най-миризливият плод в света