0

Двупосочно до остров Крит+3 нощувки за 170 евро

Остров Крит е необятен и предлага множество интересни места – както за разглеждане и туристически обиколки, така и за почивка и релакс. А защо не и двете? Сам решаваш! 🙂

Ето и офертата, която ти предлагаме днес:

Двупосочни самолетни билети до остров Крит + 3 нощувки за само 170 евро на човек! 

Датите са 04-07 юли, градът е Хания, а хотела подбрахме заради централната локация и високия рейтинг.

Виж офертата

Какво можеш да правиш, докато си на остров Крит

Снимай се на пристанището в Хания

Хания е наричан още източна Венеция, защото и днес се усеща венецианското присъствие. Пристанище на Хания е построено през XIV век за търговски цели и защита срещу пиратските набези. Днес то е отправна точка за град Хания и е едно от най-популярните места за снимки на острова. Разбира се, освен тази задължителна снимка, има много културни паметници и забележителности, които да посетиш. Освен културната програма, също има множество кафенета, барове и ресторанти.

Посети Хераклион

Хераклион е столицата на остров Крит и няма как да не те плени с богатата си история. Местата, които не трябва да пропускаш там са крепостта Кулес, Археологическият музей, старото пристанице, дворецът Кносос, фонтанът Морозини и базиликата Свети Марк. Ако ти останат още време и сили или пък си от почитателите на музеите, градът има още няколко интересни музея.

Разходи се из Ретимно

Между Хания и Хераклион се намира едно божествено градче, носещо името Ретимно. Градът е разделен на стар и нов град, като по традиция старата част е с калдъръмени улички, уют и атмосфера, които трябва да усетиш. Не пропускай да се разходиш, изгубиш и намериш из малките улички, спирайки в кокетните сувенирни магазинчета и почивайки си с чаша фрапе в някое от заведенията.

Виж още: Какво облекло и аксесоари да избягваме по време на полет