0

5 страхотни европейски града за бягство през уикенда

Есента е безспорно най-красивият сезон, изпъстрен с красиви цветове и багри. А какво по-хубаво от едно кратко, уикенд пътешествие до някой интересен европейски град?

Ето и нашите предложения:

Барселона, Испания

Какво да посетиш: Парк Гуел. Не само, че ще имаш зашеметяващ изглед към Барселона от високо, но и ще видиш някои от невероятните мозайки на Гауди. И тъй като Барселона е сравнително топла и слънчева през цялата година, ще успееш да избягаш от студа и есенния дъжд поне за малко.

Какво да опиташ: Тапас. Намери някое не толкова популярно и препълнено с туристи местно заведение и се наслади на испанските специалитети!

Посети Барса

Рим, Италия

Какво да посетиш: Колизеумът. Подготви се, че посещавайки Колизеума, ще се наложи да почакаш на опашка, заедно с многобройната тълпа, но…определено си заслужава.

Какво да опиташ: Паста! Пица! Сладолед! Наистина, дори да отидеш до Рим само, за да хапваш вкусна храна – отново си заслужава!

Разходи се в Рим

Лондон, Великобритания

Какво да посетиш: Националната галерия. В този безплатен музей се намират картини на художници като Ван Гог, Да Винчи, Ботичели и Реноар. Намира се на площад Трафалгар и си струва посещението. 

Какво да опиташ: Естествено, fish and chips е първото нещо, което ни идва наум и което е задължитлено да се опита. Но знаеш ли, че в Лондон има и невероятна индийска храна? Ако си фен на пикантните вкусове и подправки, не пропускай да отидеш на индийски ресторант, докато си в Лондон!

Посети Лондон

Стокхолм, Швеция

Какво да посетиш: Огромният музей на открито Skansen. Тук можеш да се разхождаш „през историята“ и да влезеш в исторически къщи от различни епохи. Има и зоологическа градина, ако историята ти дойде в повече. Определено си струва да посетиш този открит музей, дори и в дъждовен ден!

Какво да опиташ: шведски кюфтета и местен ликьор. Ще откриеш кюфтетата във всеки традиционен скандинавски ресторант, както и ликьора, който можеш да купиш и от някой супермаркет.

Оферти до Стокхолм

Берлин, Германия

Какво да посетиш: Берлинската стена. Разходи се из останките от стената и се потопи в историята и множеството интересни графити.

Какво да опиташ: Берлин има изненадващо много вегетарианска храна, което прави града идеален за вегани и вегетарианци. Разбира се, не си мисли, че няма и местни специалитети – все пак това е Германия! Вурстчетата и немската бира са на всеки ъгъл.

Берлин те очаква

Виж още: Безплатно във Венеция