0

14 места, които да посетиш в Гърция

Иска ти се да отидеш някъде наблизо? Гърция е чудесна идея, която много от нас избират за лятната си ваканция. Освен, че е близо, Гърция има много места, които да посетим. Тук сме избрали само част от тях.

Ето ги:

Миконос

Миконос е емблематичен със своите вятърни мелници и нощен живот. Няма как поне веднъж в живота си да не го посетиш!

Метеора

„Близо до небето“ е буквалният превод на думата Метеора. Разположена в централна Гърция, Метеора е област, в която се намират шест манастира, всeки от които е разположен на върха на гигантскa скала.

Парос

 

Парос впечатлява с красиви плажове, живописни лозя и маслонови горички.

Наксос

Този уникален остров е най-големият от групата на Цикладските острови

Пелопонес

 

Каламата

Милос

Милос е вулканичен остров във формата на подкова, принадлежащ към Цикладите. Заради многото цветове, които ще видиш там, той си печели прозвището „островът на цветовете“. 

Лесбос

Архитектурата тук е смесица между европейски стил и този на Близкия изток. Близо се намира Petrifi ed forest – гора от дървета на милиони години, вкаменени от вулканична активност.

Атина

Градът, потънал в интригуваща история, обграден от планини, морски води и прекрасни гледки. Това е Атина!

Атина те очаква

Хидра

Остров Хидра, който се намира сравнително близо да столицата на Гърция, е част от архипелага Саронически острови. Островът не е сред най-популярните, което го прави страхотен за семейна почивка.

Крит

Остров Крит е най-големият гръцки остров, който си има от всичко – култура, прекрасен климат, слънце, усмихнати хора и вкусна храна.

Билети до Крит

Закинтос

Това е остров с огромни контрасти на златисти плажове и масивни скалисти брегове, които се „възползват“ от средиземноморския умерен климат с мека зима и прохладни лета. 

Родос

Родос е разположен на около 20 километра от Турция, между континентална Гърция и остров Кипър. Има форма на острие на стрела и е един от най-посещаваните в Гърция.

Запази хотел

Сирос

Сирос се намира в самия център на Цикладите – на приблизително еднакво разстояние от Парос, Тинос, Андрос и Микинос. Той е най-населеният остров на архипелага Циклади.

Санторини

Пословичният залез в Санторини! Не го пропускай, все пак се води за един от най-красивите залези в света.

Виж още: Закинтос – емблемата на Гърция