0

13 невероятни места, за които дори не подозираш, че съществуват

Какъв по-добър начин да опознаем света, от това да открием неговите великолепни скрити скъпоценни камъни – повярвай ни, има хиляди такива. 

Днес ще ти покажем само част от тях, а ти сам прецени с кой град точно ще започнеш!

ХВАР, ХЪРВАТИЯ

 

Хвар е уникално съчетание от средиземноморска природа, култура и богато историческо наследство. Градът е издигнат през Средновековието и е бил изключително важно пристанище във Венецианската империя. Сега повечето хора го посещават заради прекрасната атмосфера и това е любима дестинация както за местните жители, така и за туристите от цял свят.

Открий Неоткритото

БУРАНО, ИТАЛИЯ

Ако си във Венеция и просто ти се прииска да се разходиш наоколо първо ще се сетиш за Мурано, разбира се! В никакъв случай обаче, не пропускай да отидеш и до Бурано – ще те плени със своите шарени къщи в разнообразни цветове, които придават едно уникално настроение.

Виж още: Мурано и Бурано – колоритни и незабравими

КРАВИЦЕ, БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Има толкова много красота в тази част от земното кълбо, но тези зашеметяващи водопади, състоящи се от високи каскади на височина 25 м, трябва да са първи в списъка ти, когато посещаваш Босна и Херцеговина. Най-добре е да ги посетиш през лятото, за да можеш да поплуваш около тях.

Виж хотели

ДИНАН, БЕЛГИЯ

Динан е приятен за посещение по всяко време на годината. Прекрасният малък град е родното място на Адолф Сакс, веселият изобретател на саксофона. Музикалната история настрана, районът е чудесен за тези, които търсят място за уединение или пешеходен туризъм – има над 2000 километра пътеки, обозначени с маркировка!

Разгледай Белгия

ОСТРОВ СКАЙ, ШОТЛАНДИЯ

Скай е просто зашеметяващ и е едно от малкото места в Обединеното кралство, които са останали недокоснати от хората. Повечето туристи го посещават, да се доберат до  Old Man Storr –  скала, която се извисява над огромната обшивка на острова. Не пропускай също и приказните скални басейни, които са като извадени от страниците на фантастичен роман.

ЧИВИТА ДИ БАНЬОРЕДЖО, ИТАЛИЯ

Чивита ди Баньореджо е очарователен средновековен град, оставен почти непокътнат от майсторите на италианския Ренесанс. В него живеят около 10 души, което печелили името му  „умиращ град“. Въпреки мрачния си прякор, хиляди туристи го посещават всяка година заради двореца на хълма.

Разходи се из Италия

БОХИНИ, СЛОВЕНИЯ

Уникален, красив и очарователен по всякакъв начин, Бохини е загадъчен и ексцентричен регион в Словения. Разположен в сърцето на зашеметяващите Алпи, градът обхваща зелената долина Nomenj е и дом на най-голямото езеро в Словения – езерото Бохини.

Виж Словения отблизо

ФАЯЛ, ПОРТУГАЛИЯ

Известен на английски като „син остров“, Фаял е част от Азорските острови – мрежа от невероятни вулканични земни маси в Атлантическия океан. Дом на 15 000 души, известен със своите пейзажи и сини къщи. Ако имаш нужда от място за забавление на плажа, то това е идеалното място за теб.

Португалия те очаква

ПИРАН, СЛОВЕНИЯ

Ако си начинаещ фотограф в търсенето на следващите си уникални снимки, не търси повече, просто посети Пиран. Градът е един от малкото европейски градове, които са успели напълно да запазят очарованието си. Бъди готов за богата история и култура, както и много, много приятелски настроени местните жители.

СИНТРА, ПОРТУГАЛИЯ

Синтра излъчва романтична аура като никой друг град в Европа. Всъщност е толкова привлекателен, че вдъхновява произведенията на безброй романтични поети и романисти. Може дори да стигнеш дотам, че да кажеш, че това е столицата на романтизма. Разположен между скалистите планини и блестящото море, градът се гордее с историята, архитектурата и екстравагантната си гастрономия.

Виж още: Португалия – красотата в простите неща

ЛОФОТЕНСКИ ОСТРОВИ, НОРВЕГИЯ

Разположени в живописната тундра на Норвегия, никога няма да забравиш първия миг,  в който зърнеш тези островите. Този дълъг 188 км архипелаг привлича все по-голям брой хора, примамвани от неговата уединеност, чисти води и изумително красива природа.

Виж още: Свят на изумителни природни феномени – разказ за Норвегия от първо лице

КИЗИ, РУСИЯ

Кизи е най-посещаваният от 1600-те острова на езерото Онга, благодарение на своята църква „Преображение“, която изглежда така, сякаш е извадена от някоя от книгите за Хари Потър. Със своите над 30 великолепни миниатюрни купола, църквата е една от най-ценните дървени забележителности на Русия.

Красотата на Русия

РОНДА, ИСПАНИЯ

Хората от Ронда хвърляли жени, за които заподозрели, че са вещици, от върха на известния мост Puente Nuevo, който сега се използва за преминаване на пешеходци. Град на зашеметяващи височини и дом на първата корида в Испания, Ронда е обявен за район с огромно културно значение.

Усети испанския дух

Виж още: ТОП 10 на най-романтичните градове в Европа