0

11 изпитани начина да пътуваш повече с по-малко пари

Ако четеш блога  ни, то ти със сигурност си падаш по пътуванията и ти се иска да обиколиш колкото се може повече места по света и то колкото семожепо-изгодно.

Ето и няколко идеи, които ще те доближат до заветната цел!

Възползвай се от почивните дни

Ползвай официалните почивни дни, които съчетани с ден-два отпуск (или без), ще ти дадат възможност да се насладиш на по-дълга почивка.

Абонирай се за оферти

Твърде заети сме, за да сме постоянно в интернет и да следим кога има изгодна оферта за дадена дестинация. Именно затова, можеш да се абонираш да получаваш такива оферти. Все пак има хора, чиято работа е точно това – да търсят най-добрите цени.

Към офертите

Не му мисли много

Често дадена авиокомпания пуска много изгодни цени за някой град, но докато се колебаеш дали да купиш или не, други пътешественици вече са те изпреварили и цената се е покачила. Не му мисли толкова много. Когато има супер изгодни билети, просто ги купи.

Следи любимите си блогове

В България вече има толкова много блогъри и травел блогове, че това не е никак трудно. А там можеш да намериш много полезна информация, ценни съвети и доста често предложения, идеи и дестинации, за които дори не си подозирал, че съществуват.

Командировката не е само работа

Разбира се, когато заминеш на служебно пътуване, работата е приоритет. Но след приключване на работния ден, вместо да се затвориш в хотелската стая, можеш да излезеш на разходка и да опознаеш града. 

Пътувай за уикенда

Има дестинации, за които един уикенд ти е напълно достатъчен. А когато полетите са удобни – например да кацнеш в петък вечер (или събота сутрин) и да се прибереш в неделя вечер…какво по-хубаво от подобно пътуване без ден отпуска?

На гости на приятел

Защо не? Всеки от нас има приятели или роднини, които живеят извън България и винаги отлагаме да ги навестим. Ами…може би моментът е дошъл. Това е един прекрасен начин да посетиш нов град, да се срещнеш със стар приятел и да спестиш доста разходи – от хотелското настаняване  до ежедневния разход за хранене в ресторанти.

Изгодни хотели

Пести с цел

Много по-лесно е да спестиш пари, ако имаш конкретна цел, а не просто да „заделяш пари за черни дни“. Ако имаш мечтана дестинация, за която все не ти достига нещо, за да я посетиш, си я постави за цел. Така ще събереш парите много по-лесно.

Купувай онлайн

Доста често билетите за много забележителности са по-евтини, ако ги купиш онлайн, отколкото на място. Друго предимство е, че в доста случаи, купени онлайн, те ти дават правото и да влезеш в съответната забележителност без да изчакваш опашката.

Провери комбинираните карти

В много от големите, туристически градове, има карти, комбиниращи транспортна карта плюс посещения на определени забележителности. И ако ти си от хората, които не просто се шляят по улиците, а обичаш да „попиеш“ максимума от културата, музеите и галериите, бъди сигурен, че така ще спестиш не малко пари.

Бъди пестелив с багажа

Да, особено за жените, е много важно да имаме по няколко тоалета на ден, без значение, че нямаме физическата възможност да се преобличаме толкова често. Но…това е…“за всеки случай“. Затова следващия път, когато си стягаш багажа, се опитай да се вместиш в позволения от авиокомпанията, за да не даваш допълнителни пари. Ако пътуването е за уикенд, това е напълно възможно!

Виж още: 10 съвета за спокойно и безпроблемно пътуване