0

Татуировките, които всеки пътешественик обожава

Пътуващите непрекъснато събират различни предмети или неща, които събуждат спомените им – магнити за хладилник, монети, картички, снимки от пътуванията си, печати в паспорта си. Някои, обаче, избират нещо доста по-трайно и забелязващо се – татуировките.

Татуировките, набрали изключителна популярност в последните години, разбира се, имат и противници, но…това е въпрос на личен избор и право на всеки.

Ние пък ще ти дадем идеи за картинки по тялото, свързани с нашата най-голяма страст – пътуванията!

Пътувай изгодно!

От изкривен сърдечен ритъм до точни координати на място, което e докоснало душата ти завинаги, тези татуировки са създадени за феновете на пътешествията, за да ги подсещат винаги за любовта им към нови преживявания и интересни дестинации.

Ето и няколко идеи, които могат да те вдъхновят:

Самолет

Самолетчета под всякаква форма, размер, стилизирани или само като контур, тип хартиена ракетка, те винаги ще ти напомнят за миналите и предстоящите ти пътувания.

Кораб

Всички вариации на лодки и кораби са подходящите за пътешествениците, които обичат да плават. А така популярната татуировка „котва“, вече може да се види изобразявана много по-екстравагантно и интересно, отколкото в миналото.

Карта на света или глобус

Тук отново може да има много вариации – различен размер, място по тялото, цветна или не, картата на света ти дава възможност да си припомняш често къде си бил и къде мечтаеш да отидеш.

Печат от паспорт

Може и в Европа да пътуваме само с лична карта, но отиваме ли извън Европа, отново се обръщаме към нашия паспорт, а печатите в него са класика и много хора обичат честичко да си ги разглеждат. Сега те могат да бъдат част от теб и да ги носиш винаги със себе си.

Запази хотел

Любима сентенция на тема пътуване

Всеки страстен пътешественик си има такава сентенция. Твой е изборът на какъв език ще я изпишеш, колко дълга ще е тя и какво послание ще носи.

Компас

Какво друго освен компас символизира пътешественическия дух и страстта да пътуваш? Ами да, компасът също влиза в списъка ни за следваща татуировка!

Конкретно място/забележителност

Понякога отиваме в някой град и…просто се влюбваме в него. Иска ни се да се връщаме постоянно там и всеки път, когато го правим откриваме нови и нови места, които преди това не сме забелязали. Ако Айфеловата кула във Франция или пък Тадж Махал в Индия са твоите любими забележителности, можеш просто да си ги нарисуваш.

Виж още: 10 съвета за спокойно и безпроблемно пътуване