0

С безплатни визи до Тайланд

Последните години Тайланд се превърна в доста посещавана дестинация сред българите заради изгодните оферти за самолетни билети и ниските цени на хотелско настанява и стандарт на живот там.

Запази хотел

Ето и една добра новина за хората, които все още не са посетили Тайланд, но това е в плановете им.

Правителството на Тайланд удължи до края на април тази година временната отмяна на визовите такси, плащани след пристигане в страната, за туристи от 20 държави, сред които е и България.

Тайландските власти няма да изискват визови такси от туристи, които ще пребивават в страната до 15 дни, ако са граждани на Андора, Бутан, България, Етиопия, Китай, Кипър, Фиджи, Индия, Казахстан, Латвия, Литва, Малдивите, Малта, Мавритания, Папуа – Нова Гвинея, Румъния, Сан Марино, Саудитска Арабия, Тайван, Украйна.

Целта е да се повиши посещаемостта на туристите, което е основен приход в местната икономика.

Визите за български граждани, които се издават от България остават, цената им е 30 евро, а продължителността на престоя 60 дни от датата на влизане в страната. Визата при пристигане е за максимум 15 дни и се издава от тайландската гранична полиция. Таксата за нея подлежи на промяна без предизвестие и е необходимо да се покаже самолетния билет за връщане, както и да се докаже наличието на средства на стойност най-малко 320 долара.

Очакванията за 2019 година са страната до посрещне около 40 млн. туристи, мнозина от които ще почиват по южните плажове и курорти на страната.

Виж още: Тайните на изумителния Тайланд