0

Санкции за туристите, посещаващи Тадж Махал

Монументът на вечната любов Тадж Махал е величествен и могъщ и всеки, който не го е посещавал мечтае да се озове именно там. И не само, за да си направи задължителната снимка, на която изглежда така, сякаш го докосва, но и за да разбере повече за уникалната му история и да усети магията му.

Това е една от световните забележителности, за която има различен вход за местни и за туристи и разликата в цената е наистина драстична (за местни около 3 долара, за чужденци около 20), но в крайна сметка колко често ходим до Индия?

Местните власти обаче, предвиждат и нова такса за туристите, които прекарват повече от 3 часа в комплекса. И ако преди можеше да прекараш колкото време си поискаш, то сега, ако останеш повече от 3 часа ще бъдеш таксуван допълнително. Информация за часа на влизане ще се съдържа на входния билет. Целта е да се намали дневната посещаемост на обекта, който не успява да смогне с толкова много туристи, желаещи да разгледат този приказен паметник на вечната любов.

ТОП Оферти

Припомняме, че преди години, поради голямо струпване на хора в самия храм и множеството хора, искащи на видят гробниците на двамата влюбени, се случва инцидент, при който загиват много хора. Това е причината оттогава до днес истинските гробници, които се намират в подземната част да са затворени за посетители, а на туристите е позволено да посещават само техни идентични копия.

Дали новите правила и глоби ще намалят туристите? Ние не смятаме така и пожелаваме на всеки, който не е посещавал Тадж Махал да го направи. Заслужава си!

Виж още: Тадж Махал или историята на една любов