0

Пътуване в България през септември – идеи и цени

През месец септември ни очакват 2 допълнителни почивни дни – 6 и 22 септември, които се падат петък и неделя – прекрасна предпоставка за така желания дълъг уикенд. Къде можеш да се разходиш из България, какви са цените на хотелското настаняване и има ли все още свободни места – разбери сега! 🙂

Мелник

Мелник се намира в Пирин, на около 20 км от Сандански и е прекрасно място, на което можеш да съчетаеш разглеждане на интересни места с почивка. Градът разполага както с модерни хотели, така и с къщи за гости, които ще те потопят в автентична атмосфера. Цените на нощувките за празничните дни започват от 30 евро за двойна стая с включена закуска, но ако търсиш нещо по-евтино, можеш да отседнеш на няколко километра извън града, където цените започват от 8 евро за двама.

Златоград

Златоград е най-южният град в България, изпълнен с много история и уникална атмосфера. Етнографският комплекс, Взаимното училище, Воденицата, язовир Златоград са само част от местата, които можеш да посетиш при престоя си. Не пропускай и да изпиеш едно „въртяно кафе на пясък“ – местният специалитет, който ще ти бъде поднесен със специален ритуал. Хотелското настаняване започва от 20 евро за двойна стая с включена закуска. Ако искаш, можете да се разходиш до Гърция (ГКПП Златоград – Термес се намира именно там) и да разгледаш Ксанти или Кавала.

Велинград и Девин

Велинград е подходящ избор, ако си решил да се отдадеш на почивка и пълен релакс. Двойна стая в къща за гости може да резервираш на цени от 12 евро, а ако искаш да се поглезиш в някой от СПА хотелите, там цените започват от 40 евро за двойна стая. Другата българска топ СПА дестинация Девин ще посреща гостите си в празничните дни на цени около 15 евро за двойно настаняване и под 50 евро за СПА хотел отново за двама.

Запази хотел

Созопол и Приморско

Ако пък ти се иска да посетиш българското Черноморие за последно този сезон, най-добрият вариант е да избереш някой южен курорт. Созопол те очаква на цени от 15 евро за къща за гости, под 45 евро за хотел 4****, а 5-звезден лукс през септември ще ти струва около 60 евро. В Приморско най-изгодно можеш да отседнеш за 12 евро, а хотел 4**** ще ти излезе малко по-евтино, отколкото в Созопол – под 30 евро.

Все още има места в хотелите, но не се бави, защото е възможно изгодните цени да свършат или местата да се изчерпят.

Виж още: Най-дългият и широк плаж в България