0

Професия крадец в самолета

Случвало ли ти се е да заспиш по време на полет?

Не? Браво, ти си един от малкото.

Особено, когато говорим за дълги полети, спането е вариант, при който полетът ни минава по-бързо, неусетно и приятно.

Какви рискове обаче може да крие…

 

Знаеш ли, че има хора, които не пътуват с цел туризъм, разглеждане на забележителности, прибиране у дома или пък командировка, а имат единствената цел да оберат някой пътник? Да, и на нас не ни беше минавало през ума, но е факт.

Има хора, които купуват билети за далечни дестинации, с по-дълъг полет и такива, които са по-често посещавани – тоест гарантират пълен самолет. И така, докато ние се радваме, че сме заспали, някой може да пребърква чантата ни.

Разбира се, това не е задължително, нито пък искаме да кажем, че трябва да си постоянно нащрек и да не заспиваш. Просто бъди внимателен! И не си мисли, че стюардесите и авиокомпанията са виновни по някакъв начин или пък, че личните ти вещи са тяхна отговорност. Все пак, бъркайки в багажното, те няма как да знаят кой багаж на кого е.

Открий неоткритото

Идеалното решение, за да се предпазиш, е да държиш в себе си чантата си, ако размерът й го позволява, а ако ползваш багажника над седалките, просто извади всичко ценно (документи, телефон, пари, бижута) и го сложи в теб. Има подходящи портмонета, които се слагат на врата, и колкото и смешно да ти звучи, те са изключително подходящи за случая.

Преди да слезеш от самолета, все пак направи една бърза проверка на документите и авоарите си и ако забележиш, че нещо не е наред, веднага сигнализирай към екипажа и най-близката стюардеса. В такива случаи, те имат право да задържат пътници на борда, да не отворят вратите и да извикат полиция. 

И така, вече знаеш – не ставай мнителен към всеки човек на борда на самолета, просто вземи нужните мерки, за да имаш един приятен и безпроблемен полет! 🙂

Виж още: Защо стюардесите крият ръцете си, когато ни посрещат в самолета