0

Предизвикателства за пътешественици

Всяко едно пътешествие – близко или далечно е предизвикателство само по себе си, но днес решихме да те предизвикаме допълнително. Колко от тези неща си правил, в колко от тях би се впуснал с удоволствие и кои те карат да излезеш от зоната си на комфорт и да се позамислиш?

1. Отиди на екскурзия…сам

Да, някои хора обожават да пътуват сами, но в повечето случаи заминаваме с компания – половинка, приятел, колега, роднина и няма как да ни хрумне да тръгнем сами. Какво ще правим някъде сами, безопасно ли е, с кого ще си говорим? Ами…опитай де! Точно в това е интересното. Ситуацията ще те „принуди“ да се справяш сам, да се запознаеш с непознати, да се научиш да ползваш карта, да обръщаш внимание откъде минаваш, за да можеш да се върнеш в хотела си по същия път…

2. Направи нещо за първи път

Отиди на луна парк, посети ескейп стая, скочи с бънджи, полети с парапланер, запиши се на рафтинг, плувай с подводница…Има толкова много неща, сред които можеш да избираш. Важното е да е нещо, което никога преди това не си правил!

Открий неоткритото

3. Направи нещо, от което те е страх

Всеки има своите страхове или фобии, но хубавото е, че ако имаш силна воля и желание, можеш макар и бавно да ги преодолееш. Някои се страхуват от високо, други от тесни помещения или тълпи от хора, трети от буболечки…Ти сам знаеш кой е твоят най-голям страх – направи нещо, с което да опиташ да го превъзмогнеш.

4. Посети място, което смяташ, че няма да ти хареса

Имаме си един списък с места, които искаме да посетим и един с такива, които нямаме никакво желание. Казваме си – „Сигурно ще ги посетя някой ден, но сега не са ми приоритет“ или пък „Никога няма да стъпя там!“. Но не е ли това предрасъдък? Избери си някое място именно от този списък с места, които нямаш особено желание да посетиш и отиди точно там. Може пък да останеш приятно изненадан!

Хотели

5.  Експериментирай

Всяко ново място предлага по-различен начин на живот, интересна храна и развлечения. В многото си пътувания човек може да експериментира като опита месо от гълъб или крокодил например, да замези с хлебарка или със скорпион на шишче. Дали си от смелите или от по-предпазливите – ти избираш!

Виж още: Дромомания или диагноза „пътешественик“