0

Отменените полети на Ryanair – какво трябва да знаете

За никого не е приятно да научи, че полетът му е анулиран. За съжаление, в съвременния свят на авиацията, в който графикът на авиокомпаниите е изключително натоварен, понякога това се случва.

Преди няколко дни една от най-големите нискотарифни авиокомпании в света – Ryanair, съобщи, че ще анулира над 2000 от своите полети до края на месец октомври. Дали вашият полет е сред анулираните и какво можете да направите – отговорите сега.

Кои са отменените полети на Ryanair?

Добрата новина е, че към момента, засегнатите полети от и до България са сравнително малко и касаят само маршрут София–Лондон Станстед и Лондон Станстед–София:

 

Какво да направите, в случай че Вашият полет е сред анулираните?

Имате две възможности – можете да презаверите билета си за следващия възможен полет от същото летище на същата авиокомпания или да ви бъде възстановена сумата за самолетния билет.  Ако сте резервирали билета си чрез eSky, не се притеснявайте за нищо. В случай че полетът Ви е сред анулираните, наш консултант ще се свърже с Вас веднага след като получим информация от авиокомпанията и ще Ви помогне да намерите друг полет по този маршрут. Ако желаете, можете и да се откажете от пътуването, като eSky ще Ви съдейства да получите сумата за самолетния билет обратно.

Виж още:
Допълнителни полети в зимното разписание на Ryanair

Ако билетът ви не е резервиран от eSky трябва да се свържете с компанията, от която  е закупен. Можете да разчитате на нашето съдействие, ако желаете да закупите нов самолетен билет.  В съответствие със законодателството на Европейския съюз, имате право на обезщетение за отменен полет, дори ако решите да летите на различна дата. Размерът на компенсацията за отменен полет зависи от разстоянието. Всеки клиент на eSky ще получи необходимата помощ и посредничество при изискване на такова обезщетение.