0

Островите в Европа, на които през октомври още е лято

Не ни се иска лятото са свършва и опитваме да го удължим колкото е възможно повече и да се раздваме на слънце и топло време още малко.

Ако и ти си като нас, виж кои островни дестинации в Европа предлагат топло и слънчево време и през октомври.

Сардиния, Италия

Сардиния разполага с изумителна брегова ивица, която е над 2000 километра, а средната температура през октомври е около 22 градуса. Един от най-известните плажове е Costa Smeralda или Изумруденият бряг и повярвай ни…има защо да се казва така!

Ибиза, Испания

Средната температура през октомври тук е около 23 градуса, а няма как да не си чувал за прословутите партита на Ибиза. Островът обаче е подходящ не само за хората, търсещи купон и забавление. Там спокойно можеш да удължиш лятото, наслаждавайки се на топлите лъчи на испанското слънце.

Избери си дестинация

Капри, Италия

Средна температура през октомври – 22 градуса. Слънцето, морето, качествено вино и прекрасна храна – ето това те очаква в Капри и неговият брат близнак Анакапри. И не се изненадвай, ако срещнеш някоя холивудска звезда по улиците – мястото е сред любимите на много знаменитости.

Малта

В Малта през октомври си е лято – средна температура около 25 градуса. Можеш да си почиваш на някой от плажовете, да се разходиш с корабче, а ако случайно това ти омръзне – има и доста забележителности, които не са за изпускане.

Запази хотел

Кипър

 

Кипър също ще те посрещне през октомври със средна температура от 24-25 градуса. Хубавото е, че можеш да избираш между няколко града, които са на близко разстояние един от друг и има удобен транспорт. Ако отиваш само за почивка и плаж, ние ти препоръчваме да отседнеш в Агия Напа.

Майорка

Майорка е най-големият остров на Испания, а средната температура през октомври е 24 градуса. Островът е известен с прекрасните си плажове и красивите гледки, които биха могли дори да те заблудят, че си извън Европа.

Виж още: Докъде летяха българите през лятото