0

Опера на Белоградчишките скали и пещера „Магура“

За трета поредна година Софийската опера и балет ще зарадва почитателите на хубавата музика с фестивал на открито –  „Опера на върховете“ в Белоградчик. 

Тази година фестивалът ще започне на 13 юли с балета „Корсар“ от Адолф Адам. „Опера на върховете“ ще предложи на зрителите и най-новия проект на Софийската опера – мюзикълът „Маmma Mia!“, броени дни след нейната премиера в операта. Зрителите, които ще отидат на премиерата, трябва да знаят, че любимите хитове на ABBA са преведени на български и това е изискване, което страната, която купува правата се задължава да изпълни. По този начин зрителите ще могат да вникнат по-добре в действието и да изпитат удоволствието от това речта да бъде на родния ни език. Като музикален акомпанимент на артистите ще звучат четири електрически пиана, три китари и перкусии.

Запази хотел

Зрителите ще се насладят на песните на ABBA „Money, Money, Money“, „Voulez-Vous“, „Dancing Queen“, „The Winner Takes it All“, „SOS“, „Super Trouper“ и други.

Гостите на фестивала могат да посетят и друго уникално събитие – „Вагнер Магура“ – спектакъл в три части, който ще се проведе в пещера „Магура“ и ще включва и дегустация на вино от избата на пещерата.

Фестивалът, организиран от Софийската опера и балет, Министерството на културата и Община Белоградчик, завършва на 29-ти юли, а билетите вече са в продажба. 

Виж още: Лещен – духът на българското село