0

10 новогодишни обещания на заклетия пътешественик

Всеки човек прави своята равносметка за изминалата година, както и свой план и дава обещания пред себе си за предстоящата година.

 

Ето и част от обещанията, които най-заклетите пътешественици дават на себе си и околните:

 

1. Да пътувам повече! Обикновено околните казват: „Повече?! Това възможно ли е?“, но за пристрастения към пътувания човек, местата които обикаля през годината никога не са достатъчни. Той иска още, и още, и още…

2. Да отделям всеки месец  определена сума за пътувания и тя да е по-голяма от тази, която съм отделял предната година. Това не е свързано с факта, че доходът му не се е покачил. На пътешественика винаги му се иска да може да отдели повече пари за своя фонд „Пътуване“. И въпреки че близките му се опитват да му обяснят, че не е нормално всичките спестявания да бъдат инвестирани само в самолетни билети и хотелско настаняване, истинският пътешественик е убеден, че няма по-хубав начин, по който да изхарчи парите си.

Неустоими оферти

3. Да откажа цигарите и не защото те вредят на здравето ми, а защото така ще инвестирам парите за какво? За пътувания, разбира се!

4. Да посетя места, на които не съм бил, да не повтарям дестинации, които вече съм посетил, защото това си е чиста загуба на време и средства – та нали вече си бил там и си ги разгледал?! И дори приятелите ти да те канят да отидете някъде заедно – например на шопинг в Милано или на разходка в Будапеща, твоят отговор е категоричен – „Бил съм там, не мога да си позволя да си губя времето с места, на които вече съм бил“.

5. Да не ползвам годишния си отпуск, просто защото имам нужда да си почина и да си полежа вкъщи! Възможно е да се появи някоя така желана екскурзия и вече да нямам отпуска! Затова взимането на отпуска трябва да е много добре планирано и винаги свързано с екскурзия! И колкото и да се опитват да те убедят „Вземи си 2 дни, за да си починеш, изглеждаш уморен!“ – не се поддавай!

 

Отседни, където пожелаеш

6. Да отида за Нова година на някое топло и екзотично място, на което да посрещна една по-различна нова година – без студ и сняг, а бос, на плажа, сред палми и екзотични коктейли.

7. Да науча нов език – какво по-хубаво от това да отидеш на някое интересно, ново място и да можеш да упражниш и попрактикуваш с местните езика, който учиш.

8. Да не инвестирам всичките си пари в туристически пътеводители, а да си купувам и други книги.

9. Да опитвам всичко възможно от местните специалитети на местата, които посещавам. Дори нещо да е твърде „екстравагантно“ за вкуса ти и хората около теб да ти казват, че си луд, ако го опиташ…Давай – сега ти е паднало!

10. Да не препълвам винаги така куфарите си, така че да се налага да обличам половината си дрехи, за да успея да премина безпроблемно през проверките.

Виж още: 15 сигурни знака, че си туристически маниак