0

Нови полети – кога и къде

Авиокомпания LOT обяви, че от месец март 2020 година стартира полети София-Будапеща, които ще се изпълняват всекидневно.

Ще се извършват също полети от Будапеща до Сеул три пъти седмично с Boeing 787 Dreamliners със следното разписание:

LO2001 11:25 – 6:05 (+1) BUD-ICN   Вторник, петък и неделя

LO2002 07:35 – 12:20 ICN-BUD     Понеделник, сряда, събота

 “Днес обявяваме друг етап от развитието на хъба на LOT в Будапеща за по-малко от два месеца възнамеряваме да въведем полет до първата дестинация на LOT в Азия – от Унгария до Сеул. Това е още една повратна точка в историята на LOT. Сигурен съм, че услугите ни ще удовлетворят очакванията, както на унгарците, така и на корейците, както и на пътниците от целия регион на Централна и Източна Европа. Туризмът и бизнес потенциалът между Будапеща и Сеул е огромен – годишният пътнически трафик по този маршрут достига 70,000, а броят пътници, пътуващи ежегодно между региона на Централна и Източна Европа и Сеул надвишава 750,000 ,” казва Рафал Милцарски, Главен Изпълнителен Директор на LOT Полските авиолинии.

Открий неоткритото

Понастоящем, кабинният екипаж на LOT, изпълняващ директни полети на дълги разстояния от Будапеща, възлиза на общо 80 стюарди / стюардеси и приблизително десетки унгарски пилоти. LOT набира на нови кандидати и планира да назначи приблизително 150 нови пилота до края на 2019 г., които да работят в базите му във Варшава и Будапеща. Лансирането на нови полети от Будапеща е още един елемент от изпълнението на стратегията за рентабилен растеж на LOT Полски Авиолинии, целта на която е да изгради позиция на водеща авиолиния в Централна и Източна Европа. 

Виж още: Ryanair пуска нов полет от София