0

Нова година в България – къде и колко ще ни струва

Ако си от хората, които са решили да посрещнат новата 2020 година в България, но все още имаш колебания къде точно да отидеш и няма ли подобно пътуване да се отрази сериозно на бюджета ти, ето как вървят цените броени седмици преди празника.

Зимните курорти са чудесна идея за посрещането на новата година, а ако има и сняг, любителите на зимни спортове могат да съчетаят празника със своето хоби.

Банско ще ти излезе най-изгодно – хотелското настаняване за новогодишната нощ започва от 55 евро за двойна стая, а за централно разположен 4-звезден хотел със закуска ще трябва да отделиш около 120 евро за двама.

В Пампорово хотел 4**** на полупансион за двама ще ти струва 125 евро.

Избери хотел

Смолян също е вариант, ако искаш да спиш на по-ниски цени – хотелското настанява тип къща за гости стартира с цени от 25 евро за двойна стая.

Който и от зимните курорти да избереш, множеството механи, кръчми и ресторанти с удоволствие ще бъдат домакини на празничната вечер, ако не искаш да я прекараш в самия хотел. 

Ако не си сред почитателите на зимните курорти, можеш да избереш Пловдив – град, известен с многобройните интересни събития, които често се провеждат там. Тазгодишната столица на културата предлага хотелско настаняване за новогодишната нощ на цени от 10 евро, ако отседнеш в къща за гости. Около 20 евро ще ти струва нощувка за двама в 3-звезден хотел и 40 в хотел 4 звезди.

Град Велико Търново също е известен с големите празненства около Нова година. Ако избереш него, нощувката за двама започва от 15 евро. Освен да се отбиеш до Царевец, разбира се, не пропускай да се разходиш и до Арбанаси, който впечатлява със своите църкви, манастири и уникални къщи.

Виж още: Нова година в чужбина – къде в Европа е най-изгодно