0

Нечувано! Нощувка в хотел срещу само 1 долар

Представяш ли си да пренощуваш в хотел срещу скромната сума от…1 долар?!?

Даааа! И ние бяхме доста изненадани, но оказва се, това е напълно възможно в Япония, пишат от Profit.bg.

Ето и цялата история и как възниква тази интересна идея. 😉

Млад японец поема управлението на хотел Asahi Ryokan, наследен от баба му и решава, че трябва да бъде доста гъвкав и иноватитен, за да се впише в променящата се икономическа среда.

Горещи оферти

И така, след като британски влогър отсяда в хотела и „предава“ на живо почти целия си престой, младият японец решава, че може да използва интернет, за да привлече нови клиенти в хотела си. Ражда се интересната идея, че който отседне в стая номер 8 в хотела в град Фукуока и се съгласи да предава на живо престоя си, плаща символичните 100 йени или 1 долар на нощувка.

Разбира се, банята и тоалетната правят изключение, а също така видеото е без звук, тоест гостите в стая номер 8 могат спокойно да си говорят, без това да е публично достояние. 🙂

Запази хотел

Оказва се, тази концепция работи. Преди въвеждането на тази „специална оферта“, стая номер 8 е най-малко резервираната. След това обаче, тя започва да придобива популяност и да се радва на много гости, за които това, че ще бъдат наблюдавани оказва се, не е проблем. 

Младият японски предприемач определено отчита ръст в посещаемостта на своя хотел и въпреки че все още нощувките от 1 долар са си чиста загуба за него, той се надява, че You Tube канала му One Dollar Hotel ще набере достатъчен брой фенове, за да може да започне да печели от него.

Виж още: Поштел – новата любима дума на пътешественика