0

Най-добрите дестинации в света за 2019

Ето и кои са най-добрите дестинации в света за 2019 година според TripAdvisor, на база мнения на потребителите.

1. Лондон, Великобритания

Бъкингамският дворец, Big Ben, Лондонското око…В Лондон историята се „сблъсква“ с изкуството, модата, храната и добрата британска бира. Перфектният ден е различен за всеки: културните фенове не бива да пропускат Tate Modern и Кралската опера. Ако обичаш модата, на Оксфорд Стрийт има много магазини.

Евтино до Лондон

2. Париж, Франция

Разходка по Сена, любувайки се на Айфеловата кула и Триумфалната арка – сещаш ли се за нещо по-романтично? Перфектното преживяване в Париж съчетава уникалните галерии и музеи с разходки по улиците, а защо не и пикник на някое от обозначените затова места?

3. Рим, Италия

Градът ще те плени с многото площади, пазари на открито и удивителни исторически забележителности. Хвърли монета във фонтана Треви, разгледай Колизеума и Пантеона и опитай прочутото еспресо и сладолед, преди да се отдадеш на следобедно пазаруване в Campo de’Fiori или Via Veneto.

Посети Рим

4. Крит, Гърция

Родното място както на царя на олимпийските богове, така и на съвременната европейска цивилизация, Крит е средиземноморско бижу. Той е богат с древни руини и културни забележителности. Наслади се на очарователната атмосфера на Старото венецианско пристанище на Хания или на крепостите и манастирите. 

5. Бали, Индонезия

Бали е като картичка, индонезийски рай, мечта на мнозина. Потопи се в кристалната вода, за да разгледаш подводния свят или пък се наслаждавай на слънцето на някой от красивите плажове. На брега буйните джунгли приютяват каменни храмове и пакостливи маймуни. 

Бали

6. Пукет, Тайланд

Магнит за любителите на плажа, сините лагуни и красивите залезите ще те пленят завинаги. Водните спортове са много популярни, но си остави малко време, за да разгледаш и някои от будистките храмове.

7. Барселона, Испания

Отивайки в Барселона, няма как да не отделиш време, за да разгледаш някой от шедьоврите, завещани от Гауди. След това се отдай на вкусна сангрия и тапас в някое от многобройните заведения на улица Ла Рамбла.

8. Истанбул, Турция

Къде другаде ще бъдеш на 2 континента едновременно? Синята джамия, Капалъ чарши, Египетският пазар, разходка с корабче по Босфора – това са само част от нещата, които можеш да правиш в този наистина уникален град.

Истанбул те очаква

9. Маракеш, Мароко

„Червеният град” на Маракеш е вълшебно място, пълно с пазари, градии, дворци и джамии. Открий вътрешния мир в спокойния Jardin Majorelle или се наслади на красотата на една от историческите джамии в града.

10. Дубай, ОАЕ

Дубай е от онези места, на които няма как да скучаеш, а цялата грандиозност и множеството рекорди, с които градът ще ти се похвали, няма как да не те впечатлят.

Запази хотел

Виж още: Най-посещаваните градове в света през 2018