0

Мадагаскар – новата модерна дестинация

С новата година, идват и плановете и проучванията „Къде да пътувам през тази година?“, „Коя дестинация да избера?“.

Днес ще ти разкажем за едно уникално място, което започва да се посещава все повече и повече и се налага като доста „тренди“ за 2020 година.

Става дума за супер екзотичния, изпълнен с много природни богатства, остров Мадагаскар. И ако го свързваш само със забавното детско филмче…повярвай ни, още нищо не си видял!

Мадагаскар е остров в Индийския океан, намиращ се в близост до континенталната част на Африка и е четвъртият най-голям остров в света (587 040 км²) с брегова линия от 5000 километра.

Населението е около 25 милиона, сред които се открояват 18 етнически групи, а местните жители са супер гостоприемни, топли и отворени хора. 

Мадагаскар те очаква

Лемури, баобаби, тропически гори, пустиня и гмуркане: Мадагаскар е мечтана дестинация за любителите на интересните и по-нетрадиционни дестинации.

Екзотична флора и фауна

Мадагаскар е уникален: 5% от всички известни животински и растителни видове могат да бъдат намерени там. Емблематичното животното на острова е лемурът, но флората и фауната ще те изненадат с още много видове. Баобаби, огромен „асортимент“ от красиви орхидеи, палми, птици, насекоми, акули, жаби, костенурки, мангусти. Списъкът е безкраен. 

Епични пейзажи

Забележителната фауна и флора е съчетана с епични пейзажи с невероятно разнообразие. Каньони, варовикови карстове, планини, плодородни хълмове, гори от всякакъв вид. Със своите 5000 километра брегова линия, морето никога не е много далеч – тюркоазено и толкова красиво, че ще те остави без дъх.

Гмуркане и водни спортове

Ако си сред феновете на гмуркането и водните спортове или пък имаш желание да опиташ за първи път – това е едно от най-подходящите места. Морето е прекрасно както за напреднали, така и за начинаещи, а инструкторите преподават уроци на „новаците“ ежедневно.

Запази хотел

Културни забележителности

Мадагаскар може да се похвали с 3 обекта в Списък на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО:

  • Природен резерват Цинги де Бемараха 
  • Крепостта Амбохиманга
  • Дъждовните гори на Атсинанана

Разбира се, освен тези забележителности има още много, но ако искаш да се налсадиш по-скоро на природните дадености, не пропускай резерватите, внушителната природа и многобройните красиви гледки, които са навсякъде около теб. Не забравяй да си купиш шушулки ванилия от някой пазар – евтини са, а ароматът е много типичен за острова.

Относно визите, електронната виза е възможна за български граждани. Документите могат да бъдат подадени 6 месеца преди престоя. Налични са 3 вида виза в зависимост от престоя – единична виза до 30 дни (35 евро), единична виза до 60 дни (40 евро), единична виза до 90 дни (50 евро).

Виж още: Пътуване до Индонезия – столицата Джакарта