0

Летищата, на които най-често полетите закъсняват

Закъснението на полета е неприятно, особено, ако бързаме за бизнес среща или пък имаме прекачване, което изпуснем, но ако пътуваш по-често, няма как да не ти се е случвало. Скорошно проучване, цитирано от Lonely Planet разкрива кои са летищата, на които полетите закъсняват най-често.

Проучването обхваща най-натоварените летни месеци тази година, през които има най-много полети –  юни и юли  и анализира летищата в Европа, Великобритания и Северна Америка.

И така, изследването показва, че половината полети, заминаващи от летище Миконос, се забавят, което го поставя на първо място в непрестижната класация в Европа през натоварените летни месеци. Освен Миконос, летищата Понта Делгада, Санторини, Атина и Лисабон са в първите десет „най-закъсняващи летища“ за Европа и Обединеното кралство. Други, в челната десятка, са италианските Малпенса и Венеция.

Самолетни билети

Като топ туристически дестинации, вероятно забавянето е пряк резултат от трафика, влизащ и излизащ от всяко летище. Много летища в Южна Европа имат по-висок процент закъснения, което малко или много е довело до неприятни емоции на много американци и европейци тази година.

В Обединеното кралство с най-лоша репутация относно закъсненията са летищата Гетуик, Бристол, Единбург, Хийтроу и Бирмингам. 

В Съединените щати летищата с най-много закъснения са Newark Liberty International Airport, Chicago O’Hare International Airport, LaGuardia Airport в Ню Йорк, Denver International Airport, Dallas/Fort Worth International Airport, George Bush Intercontinental Airport в Тексас, North Carolina’s Charlotte Douglas International Airport, John F. Kennedy International Airport, Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport и Los Angeles International Airport.

Застраховай се!

И все пак, закъсненията не са нещо необичайно, стига забавянето да не е голямо и да не се случва твърде често на една и съща авиокомпания. А причините могат да бъдат много – метерологични условия, друг забавен полет, съмнения в неизправност и други.

Виж още: Как да „убиеш времето“ на летището, докато чакаш полета си