0

Как да удължиш лятото си

Вече тъгуваш за отминаващото лято? Все още ти се иска да събираш слънчеви лъчи на плажа, да усещаш бриза в косите си и да пиеш коктейли? Иска ти се лятото да не свършва?

Удължи го!

Най-лесният и постижим за “всеки джоб” начин за това е като посетиш една от държавите – съседки на България, а именно Гърция. Южната ни съседка определено има за всекиго по нещо – като започнем от множеството артефакти, културни забележителности, митове и легенди и преминем през красиви плажове с тюркоазена вода и спиращи дъха гледки, а защо не и двете накуп.

Удължи лятото

Макар и толкова близо до България, летният сезон там започва по-рано и свършва по-късно отколкото В България. Точно затова, октомври също е чудесен месец, за да съберем  последни слънчеви лъчи и да помечтаем на фона на красив пейзаж. Например островите Корфу, Кефалония, Лефкада, Закинтос, които са част от Йонийските острови, са с доста сходен климат, като там лятото започва от месец май и продължава повече от половин година. Йонийските острови са подходящи за разходка с корабче, посещения на водни пещери, запознанство със застрашения вид костенурки Карета Карета, снимки на емблематични плажове и поглед към частните острови, до които, разбира се, не всеки има достъп.

 

Ако пък искаш да се докоснеш до най-слънчевата част на Гърция, то твоето място е Крит – островът, на който няма зима. Там по-скоро годината е разделена на сух и дъждовен период, като през ноември, когато в Европа е студено и дори снежно, там температурите са над 20 градуса. Крит е чудесно място, ако искаш да съчетаеш исторически забележителности, музеи, плаж и развлечения.

Хотели

И ако всичко това не ти се струва достатъчно примамливо и атрактивно, то тогава можеш да хванеш следващия полет за Миконос или Санторини, където да „запечаташ“ момента с някоя от така известните мелници или пък да се насладиш на емблематичния Санторински залез, който е символ на острова и присъства на всяка една картичка и сувенир.

Въпреки славата си на мързеливци, гърците са известни и с това, че имат добро обслужване и отношение и се грижат добре за своите гости. Цените на хотелското настаняване са достъпни, а изборът голям. В повечето случаи чадърите и шезлонгите на плажовете не се заплащат, стига да имате някаква консумация на плажа. Тоест срещу едно фрапе или коктейл, можете да си осигурите безплатно „пребиваване“. Таверните ще ви предложат целия си морски асортимент, а узото, разбира се, е един естествен завършек на вечерта.

Виж най-добрите оферти до Гърция