0

Как да „убиеш“ време на летището, докато чакаш полета си

Имаш дълъг престой на летището и това те притеснява? Чудиш се какво ще правиш, как времето да мине по-бързо?

Ето какво:

Можеш да поспиш

Какво по-хубаво за „убиване“ на времето от спането. Трябва обаче да внимаваш за 2 основни неща – да наглеждаш личните си вещи и да не се успиш и да си изпуснеш самолета. Най-добрият вариант е да си намериш гейта и там да направиш своята дрямка, но за всеки случай си навий алармата на телефона.

Свърши малко работа

Все по-често пътуваме с лаптопа си или пък имаме служебната си поща на телефона, така че можеш да отметнеш доста работа, чакайки. Така освен, че времето ти ще мине неусетно, ще имаш и по-малко ангажименти след полета.

Разходи се по магазините

На повечето летища има изобилие от магазини и макар в тях да не е много евтино, понякога можеш да попаднеш на хубави промоции и да купиш някои неща изгодно. А и нали искаш да губиш време?

Открий света

Ползвай business lounge

Някои авиокомпании имат опцията, въпреки че не пътуваш бизнес класа, да използваш залите за отдих, които са за пътниците в бизнес класа, срещу допълнитело заплащане. И ако престоят ти е голям, наистина си заслужава. Там ще имаш на разположение Wi-Fi, храна, напитки и няма да разбереш кога е дошло времето отново да се качваш в самолета. Проучи тази опция предварително и си резервирай престой в business lounge.

Чети книга

Книга или пък пътеводител за мястото, на което отиваш, ще те накара от една страна да понесеш по-лесно престоят на летището и от друга ще пристигнеш подготвен и запознат поне от части с местната култура и нрави. Можеш също да си свалиш игри, судоку и още куп неща, които ще те занимават, докато чакаш.

Чуй се с приятел

На повечето летища има свободен достъп до Wi-Fi и можеш да се чуеш с някой твой приятел и така времето ти със сигурност ще мине по-бързо. Има възможност обаче, ако си на някое по-натоварено и голямо летище, безплатната интернет връзка да не е така добра за разговор. Тогава можеш да поседнеш в някое заведение и да ползваш по-добър интернет. 

Разходи се извън летището.

Да, знаем, че статията е какво да правиш на летището, но ако все пак имаш много дълъг престой и полетите и визовата политика ти го позволява, можеш спокойно да излезеш извън летището и да се поразходиш. Разбира се, бъди внимателен, предвиди задръствания и се върни по-рано на летището, за да си спокоен, че няма да изпуснеш полета си.

Виж още: 8 грешки, които да не допускаш при пътуване в чужбина