0

Как да изберем хотел в Банско през ски сезонa?

Банско е планински курорт, в който условията за зимните спортове неизменно се поддържат по най-високите стандарти, наложени в международен мащаб. Това – естествено, води и до високо качество на услугите при настаняване. Показателно е, че тук се провеждат редица световни зимни състезания. Досега те са общо 7 – пет световни ски първенства и две по сноуборд, като тези по сноуборд бяха в в началото на февруари 2017 и в края на януари 2018.

До 2021г.  се предвиждат още 5 старта в ските за мъже и жени в различни дисциплини. Определянето на даден курорт за световно първенство в зимните спортове става след обстойна проверка от Международната ски федерация, като се инспектират не само писти, съоръжения, осигурена безопасност, вакс-кабини. Оценява се какви условия предлага курортният град като цяло за престоя на състезателите и щабовете им, на медийните екипи, на зрителите.

Това е естествено, защото за състезанията трябва мащабна организация и за състезателите, които са стотици от спортния елит в различните стартове, и за публиката, която може да гледа състезанията безплатно, а в Банско идват над 10 000 души. Така за последните две първенства по сноуборд през 2017 и 2018 за пореден път са били инспектирани предлаганите хотели в Банско, инфраструктурата за достъп до града, улична мрежа и снабдяване, паркинги, и т.н. – всичко, свързано с удобствата по време на престоя. Цялостната оценката е, че Банско има всички условия за провеждане на световни състезания. Тази оценка е потвърдена през 2017 година лично от Маркус Валднер и Атле Скаардал – шефове на ски стартовете за мъже и жени.

Отлична оценка е получена за възможностите за настаняване, изхранване, транспорт, логистика, церемония.

Сигурният начин за правилен избор

При избора между различни хотели в Банско, човек може да се ориентира към някой по положителния отзвук, който хотелът е предизвикал  сред потребителите у нас и в чужбина.

През 2017 г. петзвездният „Лъки Банско“ за пореден път бе отличен  с „Избора на пътуващите“ от Trip Advisor. Освен тази голяма награда, хотелът има и други отличия като в периода 2014-2017 те са общо осем. Сред тях е отличие за най-добро качество и лукс у нас, за отличен хотел и др.

 

Към Лъки Банско

Трябва да се отбележи, че хотелите по света, спечелили  „Избора на пътуващите“ са под един процент. Неслучайно „Лъки Банско“ е сред най-предпочитаните хотели в Банско както от потребителите, така и от туроператорите за сключване на договори. В края на 2017 година например, друг известен международен туроператор даде на „Лъки Банско“ оценка 4,7 от 5. През 2017-а Хотелската асоциация в България определи хотела като най-добър сред планинските хотели у нас. Такова отличие, но за целия Балканския полуостров, хотелът получи на международна церемония за 2016 г.

 

„Лъки Банско“ е на лесно място, може да се намери бързо, защото е само на 450 метра от центъра. Разполага с луксозни апартаменти и студия, които са напълно и модерно обзаведени и оборудвани – от кухненските боксове, през стаите, до баните, в които са инсталирани телефони и системи за SOS.