0

Изгодни пътувания за Свети Валентин в страната и чужбина

Без значение дали си решил да празнуваш Свети Валентин или Трифон Зарезан, едно пътуване ще ти гарантира освен хубавото изкарване, също и опознаване на нови и интересни места. А за кои градове са най-изгодните оферти около празника и време ли е вече да резервираме, ще ти разкажем сега.

Ако все още се колебаеш кога точно е най-добре да резервираш – направи го сега! До празника остава по-малко от месец, а колкото повече се приближаваме до датата, толкова повече цените се покачват, а местата се изчерпват.

Разбира се, говорейки за романтика и хубаво вино, веднага се сещаме за Париж. Ако все още не си го посетил, може би вече е дошъл моментът, а ако си избрал да го направиш именно на Св. Валентин, това ще ти струва малко под 70 евро за отиване и връщане. Хотелското настаняване стартира с цени от 36 евро за двойна стая, а градът предлага много интересни забележителности, красиви гледки и със сигурност един запомнящ се празник.

Лети евтино

Тази година в периода около 14-ти февруари най-изгодно би било пътуването със самолет до Милано с цени от 30 евро за двупосочен билет, Венеция – от 33 евро, Кьолн – 38 и Атина – 45 евро. Най-евтино излиза хотелското настаняване в Атина, с цени, започващи от 17 евро, а най-скъпо в Кьолн – от 40 евро за двойна стая.

Ако вече си бил на тези места или пък ти се иска да избягаш от зимата и студа в България и да събереш слънчеви лъчи на някой екзотичен плаж, то най-изгодно можеш да го направиш в Тайланд с цени, започващи от 470 евро за двете посоки. Без значение дали ще избереш Банкок или Пукет за своя престой, хотелското настаняване започва от 8 евро на нощувка.

Ако пък предпочиташ да прекараш празника в родината, възможностите са много. Банско, Мелник, Велинград са само част от предложенията, а защо не и една разходка до морето. Хотелското настаняване в българските курорти за празничния период започва от 12 евро за двойна стая, 4-звезден СПА лукс във Велинград например, започва от 40 евро на вечер.

Виж хотели

И ако все пак избереш да празнуваш Свети Валентин, а не Трифон Зарезан, какъв по-хубав подарък от едно пътуване – в страната или в чужбина, в зависимост от бюджета, с който разполагаш.

Виж още: Топли дестинации през зимата на ниски цени