0

Дубай счупи рекорда си за най-висок хотел в света

В Дубай и Обединени арабски емирства като цяло, се наблюдава една интересна тенденция – те искат (и често успяват) да бъдат „най“ във всичко. Ето и поредното доказателство.

Преди броени дни в Дубай беше открит новият най-висок хотел в света – хотел „Гевора“ с височина от 356 метра. Това го прави по-висок точно с 1 метър от предишния рекордьор, който се намира отново там.

Твърденията за титлата „най-висок хотел в света“ са потвърдени и от книгата за световни рекорди „Гинес“.

Хотели в Дубай

Пътувайки по Sheikh Zayed Road, няма как да пропуснеш да видиш хотела, който има невероятна прилика с „Биг Бен“ в Лондон, но без часовника. Друго, с което сградата може да се асоциира е кюлче злато. Проектът отне четири години, за да бъде финализиран, но определено чакането си заслужаваше.

„Гевора“ разполагат с 528 стаи, 4 ресторанта, открит басейн с уникална гледка към града, луксозен СПА център, модерен фитнес и джакузита.

В района има още около 22 хотела, като всеки от тях има средно 250-300 стаи. Сред тях е Бурж Халифа, висок 830 метра, но освен хотелска част, той разполага с частни жилища и офиси, но „Гевора“ и другите хотели, носещи титлата „най“, се разглеждат като отделна категория, когато става дума за измерване на височина.
В момента Дубай ще има четири сгради, представени в списъка с най-високите хотели-кули в света, останалите се намират в Китай и Хонг Конг.

Открий Неоткритото

Като се има предвид близостта до финансовия район, стремежът на предприемачите е да привлекат хора, пътуващи по работа, но всеки който желае, може да отседне и да се наслади на удоволствието да е гост в най-високият хотел в света!

Виж още: Най-голямата пещера в света