0

Двупосочно до Бари+3 нощувки в хотел 4**** за 176 евро

Днес ще те отведем в един наш много любим район на Италия.

Градът е Бари – едно прекрасно италианско градче, което обожаваме! Освен това, той е и отправна точка към множество други прекрасни градчета, но за тях ще ти разкажем след малко. 🙂

Двупосочни самолетни билети до Бари + 3 нощувки в хотел Mercure Villa Romanazzi Carducci Bari **** за 176 евро на човек! 

Датите са 23-26 февруари.

Виж офертата

Какво можеш да правиш, докато си в Бари

Пристанището и замъкът

Непосредствено до Стария град се намира пристанището. Там, освен да се разхождаш по крайбрежната, можеш да посетиш и замъка на Бари. Той е заобиколен от ров от всички страни, с изключение на северната част, която е с излаз на море и може да бъде достъпен от моста и портата на южната страна. Използва се за изложби.

Старият град

Старият град с прането, което виси от всеки балкон и тесните улични със сигурност ще ти хареса. Някои от уличките са толкова тесни, че двама души трудно се разминават. Има и няколко църкви, които не са за изпускане. Разбира се, след като се поумориш от разходката, не пропускай да седнеш в някоя пицария, за да се насладиш на истинската италиански пица, паста или лазаня. За десерт те съветваме да си хапнеш gelato (сладолед), без значение от сезона.

Алберобело

От Бари можеш да се рахзодиш до любимото, приказно Алберобело. Толкова много го харесваме, че каквото и да кажем за него ще е малко.  В буквален превод от италиански, името му означава „Красиво дърво“. Това, което прави градчето уникално, са многобройните кръгли къщи, наречени трули, заради които и градът  е един от обектите в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Алберобело – в света на приказките

Остуни

Остуни също е близо до Бари. Малък, сгушен между три хълма, „белият град“, както наричат Остуни, впечатлява със средновековната си архитектура, белия камък, средиземноморския привкус и прекрасните плажове. Отново уникални, малки улички, в които съвсем спокойно можеш да се загубиш, но със сигурност няма да съжаляваш. Кой не иска да се загуби именно там?!

Матера

И не на последно място – Матера или Сасси ди Матера – в буквален превод –  камъните на Матера. Може би Матера стана малко по-популярна сред нас, тъй като заедно с Пловдив тя бе европейска столица на културата за 2019 година. Интересното при този град е, че първите му жители започват да дълбаят домовете си в скалите и така превръщат Матера в уникален каменен град, в който от всеки ъгъл „наднича“ пещера. Не го пропускай!

Виж още: Матера или нестандартната Италия