0

Двупосочно до Атина + 2 нощувки в хотел 4**** само за 69 евро

Днес решихме да те отведем в близка Гърция, където ноември принципно е по-топло, отколкото в България, а сега, когато и тук времето е изненадващо топло за сезона, то в Атина все още може да се каже, че е лято!

Ето и едно конкретно предложение, на което малцина биха устояли!

Предлагаме ти Полет+хотел: двупосочни самолетни билети от София до Атина и обратно + хотелско настаняване в хотел 4**** само за 69 евро на човек.

Виж офертата

Датите са 25-27 ноември – полетът на отиване е с кацане в Атина рано сутринта, а заминаването към София в ранния следобед, така че ще имаш достатъчно време както да се поглезиш и да си починеш, така и да се поразходиш и разгледаш града.

Хотелът е Ilissos Hotel 4 **** и сме го подбрали освен заради атрактивната цена, също и заради удобното ми, централно разположение.

Какво можеш да правиш, докато си в Атина

Партенонът на Акропола

Партенонът е главният храм на Атинския акропол, посветен на Атина Партенос, която е и покровителката на Атина. Партенонът се смята за шедьовър на древногръцката архитектура и символ на древногръцкия гений, така че няма как да си там и да не го видиш на живо.

Новият музей на Акропола

Музеят на Акропола е археологически музей, в който можеш да видиш близо 4000 историческите находки, открити на Атинския Акропол. Музеят е с площ около 14 000 кв. метра, така че си предвиди малко повече време, ако искаш детайлно да се запознаеш с по-интересните „експонати“.

Площад Синтагма

Това е най-известния площад в Атина, намиращ се пред гръцкия парламент. Прекрасно място, за да усетиш атмосферата, да наблюдаваш местните жители, да се разходиш или просто да си напазаруваш. 

Квартал Плака

Квартал Плака пък е за по-атристичните натури. Тук уличките са малки, понякога има доста тъпли от туристи, но това е съвсем нормално. Можеш да прекараш часове в кокетните сувенирни магазинчета, които предлагат малко по-нестандартни и оригинални подаръци, които да отнесеш със себе си. Ако не си падаш по тази част, можеш просто да поседнеш в някое от многобройните ресторантчета или кафенета и да се насладиш на вкусната храна с чаша фрапе, а защо не и едно узо.

Хълмът Ликавитос

Хълмът Ликавитос е най-високата точка на Атина, от която се разкрива освен прекрасна гледка към града, така и към Егейско море. Можеш да стигнеш до там както посредством въжена линия, така и пеша. А ако питаш нас, отиди там вечер, когато е тъмно – изключително романтично и красиво е.

Виж още: Как да удължиш лятото си