0

Да обиколиш света за 92 часа

Историята на Джули Бери и Кейси Стюарт е доста интересна и вдъхновяваща. Двамата непознати се запознават на концерт в Нова Зеландия, а няколко месеца след първата им и единствена среща, взимат импулсивното решение, че ще направят нещо, неправено досега. Ще обиколят седемте континента за рекордно кратко време.

Освен това, че и двамата са авантюристи, мечтаещи да обиколят света, ги свързва и опитът им в реалити формати и страстта към новото и непознатото.

Открий Неоткритото

Кейси споделя, че е било трудно за хората да повярват, че тръгвайки да oбикалят света, двамата са се виждали само веднъж през живота си. Той обяснява, че са били приятели във социалните мрежи от години и оттам са научили за страстта си към пътуванията.  10 месеца след запознанството им, Кейси Стюарт напуска позицията на вицепрезидент в компанията, в която работи, продава имуществото си и решава да предприеме пътуването на живота си. Чудейки се с кого да замине, Джули е един от първите хора, които му минават през ума. „Знаех, че никой не e по-подходящ от нея, търсех някой, който би могъл да се справи с всички предизвикателства, които пътуването ще ни предложи“, спомня си авантюристът.

Снимка: guinnessworldrecords.com

И така, Джули веднага се съгласява и те озаглаваяват своята авантюра „7 за 72“, тъй като възнамеряват да обиколят седемте континента за 72 часа, като целта им е пътешествието им да не надвишава пет дни или 120 часа . Решават да потеглят на 13 декември 2017 г. от Сидни, Австралия, и да приключат „експедицията си“ на Антарктида три дни по-късно.

Снимка: guinnessworldrecords.com

Съставят план за действие, при който полетите са така застъпени, че да могат било то и частично, да се запознаят с културата на всяка държава, която посещават, преди да се прехвърлят на следващия полет. Успяват да го изпълнят, въпреки че на няколко пъти едва не изпускат полетите си.

Непредвидени метерологични условия обаче, забавят полетите им с близо 20 часа, поради което общата продължителност на обиколката надхвърля планираните 72 часа и продължава малко над 90.

Маршрутът, който набелязват и следват е Сидни-Дубай-Кайро-Франкфурт-Торонто-Сантияго-Пунта Аренас-Антарктида.

И така, няколко месеца след първата си среща, Джули и Кейси сбъдват мечтата си да обиколят света, с което влизат в книгата за рекорди „Гинес“, „чупейки“ предишното постижение.

И ако си мислите, че двамата пътешественици са се успокоили, след като подобряват световния рекорд – грешите! Заредени са с нови мечти и жажда за приключения!

Пътувай