0

Второто най-високо виенско колело в Европа отвори преди броени дни

Второто по-височина виенско колело в Европа и най-високото в Турция, влезе в експлоатация в известния курортен град Анталия. Най-високото виенско колело се намира в Лондон и е най-популярната туристическа атракция във Великобритания, на което се надяват и местните в турския град.

Височината му е 90 метра, което го превръща в прекрасно място за панорамен поглед над Анталия.

Разположено в увеселителния парк Aktur в област Konyaaltı, то носи името „Сърцето на Анталия“ и позволява на посетителите да имат непрекъснат изглед към центъра и залива на Анталия.

 

С тегло от 400 тона „Сърцето на Анталия“ е произведено в Китай и транспортирано до града с кораби за период от два месеца, като монтажът му е отнел още осем месеца.

Открий Неоткритото

Колелото има 42 обикновени кабини, които са открити и 4 VIP кабини. Билетите струват 30 турски лири (под 10 лева) на човек за обикновена и 200 лири (около 60 лева) за VIP кабинка. Едно пълно завъртане на колелото отнема около 18 минути.

В неделя, първият ден от четиридневния празник Курбан Байрам, „Сърцето на Анталия“ беше посетено от множество местни и туристи, които нямаха търпение да се повозят, любувайки се на уникалната гледка.

Виж още: Безплатни места и събития в Истанбул