0

Венеция отвръща на удара – глобява и екстрадира посетители

Ако се съмняваш, че органите на реда във Венеция ще допуснат нарушения на нововъведените правила, недей! Всичко се спазва стриктно, а нарушителите заплащат глоби или биват гонени от градчето.

Какво не трябва да правиш, ако искаш да разгледаш спокойно Венеция и да не бъдеш глобен?

Правилата гласят, че посетителите ще бъдат санкционирани, ако седнат или легнат пред магазин, исторически паметник или мост, ако се разхождат без риза или по бански, ако се къпят или плуват в историческите канали. Теза рестрикции са продължение на кампанията #EnjoyRespectVenezia, въведена миналото лято, която забрани на посетителите да си правят пикници на обществени места, да правят твърде дълги фото-паузи на мостовете, както и да карат велосипеди през града.

ТОП Оферти

И така, последният случай от преди няколко дни е, когато двойка от Берлин сяда на стълбите на известния мост Риалто и вади преносим котлон, за да си направи кафе. Според изявлението, издадено от градските власти, минувач докладвал двойката в полицията за приготвяне на кафе на историческото място. В резултат на това, пътуващите били глобени с 950 евро за непристойно поведение, а също и помолени да напуснат Венеция. Длъжностните лица потвърдили, че това е 40-ти случай от месец май насам, когато посетители са получили заповед да напуснат града заради нарушаване на правилата, пишат от Lonely Planet.

Търсиш хотел?

„Венеция трябва да бъде уважавана и недобросъвестни хора, които мислят, че могат да дойдат тук и да правят каквото си поискат. Трябва да разберат, че благодарение на местната полиция ще бъдат хванати, наказани и ако се налага – изгонени. Отсега нататък ние ще съобщаваме самоличността на лицата, подлежащи на заповед за извеждане, на техните посолства и консулства.“, коментира кметът на Венеция

Пиенето на алкохол на улицата също е забранено между 20 и 8 часа сутринта.

Глобите за нарушителите на правилата започват от 25 евро и достигат до 500 евро. 

Виж още: Wizz Air с 6 нови маршрута от Варна